Az ELTE zenei együttesei a Zeneakadémián adnak koncertet

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara ad hangversenyt március 25-én Kovács László vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Forrás: MTI2019. 03. 19. 21:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esten, amelyet abból az alkalomból adnak, hogy Kovács László tíz éve van az együttes élén, Csajkovszkij D-dúr hegedűversenye és Rossini Stabat Mater című műve hangzik el Louisa Staples hegedűművész, Horti Lilla szoprán, Schöck Atala alt, Boncsér Gergely tenor és Hámori Szabolcs basszus közreműködésével – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az egyetemi ének- és zenekar nem hivatásos együttes, tagságát jelenlegi és egykori egyetemi hallgatók, oktatók alkotják. Repertoárjukon barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művek, a cappella kórusművek, oratóriumok, versenyművek, szimfóniák egyaránt szerepelnek, de szívesen kalandoznak a könnyűzene és a komolyzene határterületeire is.

Hivatásuknak tekintik a 20. századi zene kiemelkedő szerzői, köztük Bartók és Kodály műveinek tolmácsolását, de repertoárjukból nem hiányoznak a kortárs, elsődlegesen magyar szerzők alkotásai sem. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkarának és Egyetemi Koncertzenekarának művészeti vezetője Kovács László karmester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.