Az olasz erkélykoncertek adták a sugallatot

Az Ausztráliában élő magyarok Republicot énekelnek a Republic-kal a karantén idején. A Ha itt lennél velem című népszerű dal feléneklésében az amatőr énekesek mellett a zenekar is aktívan részt vett.

Magyar Nemzet
2020. 05. 01. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus miatt március óta sokan választották az otthoni önkéntes karantént és sokféle műfajban születtek karantén dalok.

Az olasz erkélykoncertek sugallták az ötletet egy Brisbane-ben élő magyar családanyának, Bobák Éva Gabriellának, hogy a kint élő magyar közösségben szervezkedni kezdjen. Mintegy kétszáz ausztráliai magyar egy FB csoportban szavazott arról, hogy melyik dalt énekeljék el. Mindenképp magyar dalt szerettek volna, kifejezve az összetartozást. Ötven dal közül választották ki a Republic zenekar Ha itt lennél velem című slágerét. A klip készítői megkeresték Boros Csabát, a zenekar énekesét, aki zenésztársaival együtt a kezdeményezés mellé állt, így az amatőr énekesek mellett a Republic is aktívan részt vett a feléneklésben.

A járvány miatt a Republic zenekar tagjai is önkéntes karanténban élnek. Az ausztráliai kezdeményezés miatt az énekes stúdióba vonult, míg a zenésztársai saját otthonaikban játszották fel a dalt.

Ausztrália mindegyik államából, az összes nagyvárosból küldtek videókat, családok, párok, kisgyermekesek, mindenféle korosztályból.

A zenekarral remélhetőleg az augusztus 29-ei Republic30 koncerten találkozhatnak a rajongók a Budapest Sportarénában.

A videó itt tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.