Babits-pikniket szerveznek a hétvégén Esztergomban

A Babits Mihály egykori nyári rezidenciájánál, az MNM Babits Mihály Emlékház kertjében irodalmi és színházi napokat szerveznek holnap és holnapután. Az eseményen írók, költők olvasnak fel műveikből. Az előadáshoz a zenei aláfestést a hárfa adja, de az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese is koncertezik, a látogatóknak így igazi kerti muzsikában is részük lehet.

Magyar Nemzet
2020. 08. 13. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5 kulturális csatorna mai műsorában Gerstmayerné Tóth Franciska, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) irodalmi muzeológusa elmondta: három éve rendezik meg évente a Babits-piknik – irodalmi és színházi napok az emlékház kertjében elnevezésű programot a Babits Mihály Színházzal közösen.

A kétnapos programsorozat első napján, pénteken rendezik meg az Írók a kertben című irodalmi estet, amelyen Balla Zsófia, Báthori Csaba, Vörös István és Bartusz-Dobosi László olvas fel saját műveiből Ferge Liza hárfaművész közreműködésével.

Szombaton a Babits-ház kertjében Térzene koncertet rendeznek, amelyen közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese. Látható lesz a Babits Mihály Színház Jónás könyve című produkciója is Báhner Péter és Kéner Gabi előadásában. A rendezvények ingyenesen látogathatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.