Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, erről csütörtökön döntött a város közgyűlése – közölte a teátrum az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 04. 25. 18:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a közgyűlés a szakmai grémium tagjainak és az önkormányzat kulturális bizottságának egyhangú támogatásával további két évre nevezte ki az egyedüliként pályázó Balázs Pétert a szolnoki teátrum élére és bízta meg a színház felújításának levezetésével.

Balázs Péter Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész, rendező 2007 óta a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Egy tavaly őszi kormányhatározat szerint mintegy 4 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre a Szolnoki Szigligeti Színház épületének felújítására.

Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a színházi évad vége után azonnal elkezdik a felújítást. A következő évadban a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban láthatják a színházi előadásokat a nézők – tette hozzá.

A színházat 1991-ben újították fel utoljára, az eltelt negyed század alatt az épület, a gépészet, az elektromosság, a színpadtechnika műszakilag teljes mértékben elavult. A fejlesztés célja, hogy a színházterem méltó és a modern kornak megfelelő körülmények között működhessen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.