Balerinák millenniumi budapesti helyszíneken

A Ballerina Project Hungaryval együttműködve több művészeti ág összekapcsolásával ismét a millenniumi Budapestet mutatja be a Hőskor névre keresztelt projekttel.

Szilléry Éva
2019. 07. 19. 12:04
null
A tánc, az irodalom és a fotóművészet találkozása Forrás: Dóra Tünde
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A millenniumi időszak Budapestje a város hőskora volt – állítja Földvári-Oláh Csaba író, aki Centrál című, tavaly megjelent regényével ebbe az időszakba repítette vissza olvasóit. A Ballerina Project Hungaryval együttműködve több művészeti ág összekapcsolásával ismét a millenniumi Budapestet mutatja be a Hőskor névre keresztelt projekttel, amely a tánc, az irodalom és a fotóművészet találkozását teremti meg a virtuális térben.

A Ballerina Project fotósorozata, amely balett-táncosokat szerepeltet városi helyszíneken, tizennégy éve indult New Yorkban, Magyarországon pedig Dóra Tünde fotográfus nevéhez fűződik. A Ballerina Project és Földvári-Oláh Csaba összefogásából egy hármas társművészeti online galéria születik Budapestről. – Krúdy világába belefeledkezve érzékelhető és érinthető városképet kapunk. Korunk egyik válsága a koncentráció szétesése, mi ezzel dacolva szeretnénk kialakítani a most készülő képcsarnokot – mondja az író.

A tánc, az irodalom és a fotóművészet találkozása
Fotó: Dóra Tünde

Az online galéria fotósorozatainak a századforduló emblematikus helyszínei, a Pesti Vigadó, a Műcsarnok és a budakeszi úti Hild-/Ybl-villa adja a hátteret. A képek a Hoskor.hu oldalon jelennek majd meg Földvári-Oláh Csaba néhány soros írásaival.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.