„Biztos, hogy elhozzák nekem”

Törőcsik Mari egészségi állapota miatt a parlamenti díjátadón nem tudott részt venni, ezért Orbán Viktor otthonában adta át részére a Kossuth-nagydíjat.

Magyar Nemzet
2019. 03. 18. 13:00
null
A színművésznő reménye valóra vált: a kormányfő személyesen kereste fel Velemben Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törőcsik Mari a magyar kulturális élet legtöbbet díjazott művésze: a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és most már az egyetlen színész, aki háromszor kapta meg a Kossuth-díjat, miután Áder János Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmával Kossuth-nagydíjat adományozott a művésznőnek több évtizedes pályafutása során kimagasló szakmai hozzáértéssel és alázattal megformált alakításai, ikonikus filmfőszerepek és felejthetetlen színpadi figurák sorát felvonultató, kivételesen gazdag művészi életműve elismeréseként.

Törőcsik Mari betegsége miatt elvonultan él velemi házában, egészségi állapota miatt a díjátadón nem tudott részt venni. Amikor megtudta, hogy megkapja az elismerést, úgy nyilatkozott, hogy egyre jobban érzi magát.

A színművésznő reménye valóra vált: a kormányfő személyesen kereste fel Velemben Fotó: facebook

„Igaz, Budapestre, a Parlamentbe még nem tudok felmenni. Egyelőre ahhoz is össze kell szednem magam, hogy eljussak a szombathelyi kórházba vizsgálatra. De itt, Velemben aztán kipihe­nem magam, itt nyugalom és béke van” – nyilatkozta, ugyanakkor abban is reménykedett, hogy elviszik neki a díjat: „Azt gondolom, nem kell sokáig várnom rá, hogy a polcomra tehessem. Mert abban biztos vagyok, hogy elhozzák nekem.” Törőcsik Mari reménye valóra vált, ugyanis a hivatalos díjátadó másnapján Orbán Viktor személyesen látogatta meg a Kőszeg melletti faluban. A miniszterelnök Facebook-oldalán megosztott videó szerint Orbán Viktor elmondta Törőcsik Marinak, hogy a parlamenti díjátadón „nagy taps volt”. Törőcsik Mari elárulta, hogy nézte a televízióban az ünnepséget.

„Megtisztelve érzem magam” – mondta Törőcsik Mari, amikor a kormányfő átadta neki a díjat.

„Vigyázzon magára, és ne gyötörje magát” – búcsúzott Orbán Viktor Törőcsik Maritól, akivel együtt mindössze nyolcan vannak, akik triplázták a Kossuth-díjat, köztük a zeneszerző Kodály Zoltán, a zongoraművész Fischer Annie, az író Illyés Gyula, valamint Fábri Zoltán és Keleti Márton filmrendezők.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.