Budapesti fiatalok is szavaznak az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díj nyerteséről

Budapesti fiatalok is szavaznak az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díj nyerteséről május első vasárnapján a Tabán moziban, ahol a Fight Girl, a Los Bando, valamint az Oldboys címú ifjúsági filmekre adhatják le voksukat a 12 és 15 év közötti diákok – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 03. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész napos programon 16 iskolából érkező magyar résztvevők 55 európai város diákjaival párhuzamosan nézik meg az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét, és szavaznak is a legjobbra.

Európai szakemberekből álló zsűri választotta ki a három idei jelöltet – a Fight Girl (rendező: Johan Timmers, Hollandia-Belgium), a Los Bando (rendező: Christian Lo, Norvégia-Svédország) és az Oldboys (rendező: Toby MacDonald, Anglia-Svédország) című ifjúsági filmeket.

A budapesti résztvevők a vetítések között Madarász Isti forgatókönyvíró-rendezővel és Varró Attila egyetemi tanárral vitathatják meg és elemezhetik a látottakat a Tabán moziban. Az Európán átívelő eseményen a filmeket moziteremben, széles vászonra vetítik eredeti nyelven, magyar felirattal. A program során a budapesti közönség többször kapcsolatba lép online a többi résztvevővel Európa szerte.

A három jelölt film a nagyközönség számára online megtekinthető a Fiatal Közönség Díj honlapján.

Az Európai Filmakadémia által életre hívott Fiatal Közönség Díj Napját (Young Audience Film Day) ezúttal már 55 európai városban rendezik meg bízva abban, hogy a program minél több fiatal figyelmét felhívja a mozizásra, mint értékes közösségi élményre és elősegíti a filmszerető és filmértő közönség utánpótlását.

A Filmalap 2013-ban azzal a céllal csatlakozott az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díj Napjához, hogy népszerűsítse a közös mozizást és elősegítse a magyar fiatalok értő, tudatos és nyitott filmfogyasztóvá válását – írták a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.