Caramel – SIMFONICA 15 éves, szimfonikus jubileumi koncert az Arénában

Az egész estés gálakoncerten 50 fős szimfonikus nagyzenekar adja a zenei kíséretet, külön erre az alkalomra szerzett és hangszerelt dalokkal.

2019. 10. 01. 18:05
null
Fotó: Toth Milan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került a zenei köztudatba. Másfél évtized múltán sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője. Népszerűsége alapján a hazai előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja. Facebook rajongótábora 400,000 feletti, szerzeményeit 100 milliónál többször töltötték le YouTube-on és egyéb internetes felületeken. 2006-ban és 2009-ben Fonogram- díjjal tüntették ki, 2018-ben pedig elsőként kapta meg az újonnan alapított Máté Péter-díjat a könnyűzene területén végzett kiemelkedő munkásságáért.

Eddig négy teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. Az ötödikre február 14-én, épp a szerelmesek napján, Valentin napon kerül sor, pályafutása 15. évfordulójának alkalmából. Az egész estés gálakoncerten 50 fős szimfonikus nagyzenekar adja a zenei kíséretet, külön erre az alkalomra szerzett és hangszerelt dalokkal. Caramel az est folyamán olyan, általa nagyra tartott kollégákkal duettezik majd mint a többszörös Fonogram-díjas Palya Bea, vagy a Honeybeast együttes frontembere, Tarján Zsófia. (Zsófi énekesi karrierje mellett sikeres festő és grafikus, így a koncert októbertől látható plakátjait is ő tervezte).

A koncert fő különlegességét az adja, hogy a régi és új dalokat, duetteket eddig nem hallható formában, klasszikus hangszerelésben hallhatja a közönség. A szerzeményeket – melyeket a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és Caramel saját zenekara közösen ad elő – a Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, Zsoldos Béla hangszereli át erre az alkalomra telt, nagyívű hangzássá, amely harmóniát Caramel utánozhatatlan, bársonyos tenorja tesz teljessé.

(Caramel – SIMFONICA 15 éves jubileumi gálakoncert 2020. február 14. péntek 20:00 Budapest Aréna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.