Csak időpontfoglalással lesz látogatható a Louvre nagy Leonardo-kiállítása

Forrás: MTI2019. 04. 28. 20:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárólag előzetes időpontfoglalással lesz látogató a nagyszabású Leonardo da Vinci-kiállítás, amely ősszel nyílik a párizsi Louvre-ban a reneszánsz festő születésének 500. évfordulója alkalmából.

Az intézmény rendkívüli érdeklődésre számít és elejét akarja venni a tolongásnak, amely akadályozná a művek megtekintését – derül ki a Louvre közleményéből.

Az előjegyzési kötelezettség minden látogatóra vonatkozik, azokra is, akik valamilyen jogcímen ingyenes belépésre jogosultak. Az online időpontfoglalás június 18-án indul, négy hónappal a kiállítás megnyitása előtt.

Nem ez az első eset, hogy a Louvre kötelezővé teszi az előjegyezést, ilyen már érvényben volt a tavalyi Vermeer-kiállítás esetében is, de ilyen korán még sosem helyezték üzembe a foglalási rendszert.

A Leonardo da Vinci-kiállítás az év egyik nagy művészeti eseményének számít Párizsban. A tárlatra olasz és más európai múzeumoktól kölcsönöznek műveket.

Leonardo da Vinci élete utolsó három évét Franciaországban élte le, Touraine vidékén, I. Ferenc francia király meghívására.

Tavaly 10,2 millió, napi átlagban 30 ezer látogató kereste fel a Louvre múzeumot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.