Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 21., hétfő, Alajos, Leila napja
HÍR TV - BAYER SHOWGyurcsány valóban egy veszélyes játékos.
Kultúra
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kultura/cziffra-fesztival-dijakat-adtak-at-az-emlekevben-9921011/

Cziffra Fesztivál-díjakat adtak át az emlékévben

A Cziffra György-emlékév díjátadóját tegnap este tartották a MOMkult színháztermében. Ünnepélyes koncert keretében adták át a Cziffra Fesztivál Tehetség-, Ifjú Tehetség- és Életműdíjait. Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben megvalósul ez a program. Célja, hogy a pályájuk elején járó tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató életműveket, emberi teljesítményeket mind erkölcsi elismeréssel, mind anyagi hozzájárulással honorálják.

Három kategóriában adta át a 2021. évi díjakat a szakmai zsűri elnöke, Vigh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Liszt-díjas, Érdemes Művész és Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapító-művészeti vezetője . A Cziffra Fesztivál díjainak elkötelezett támogatója a X. és a XIII. Kerületi Önkormányzat. A közleményük szerint idén rekordszámú pályázat érkezett. A díjakra a Cziffra Fesztivál felhívása szerint művészeket, kulturális szakembereket lehetett jelölni; a döntést végül a jelölési időszak lezárultával az öttagú szakmai zsűri hozta meg.

Konrád György brácsaművész Életműdíjat vesz át
Fotó: Berta Hajnalka

A Cziffra Fesztivál Életműdíja évente két személynek ítélhető oda, életkori megkötés nélkül. A díjak zeneművész, pedagógus vagy kulturális szervező, kulturális szakember érdemeit hivatottak elismerni. Az Életműdíj személyenként bruttó ötszázezer forint pénzjutalommal, a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével és oklevelével jár. A díjat Dráfi Kálmán zongoraművész és Konrád György brácsaművész kapta.

Dráfi Kálmán zongoraművész Életműdíjat vesz át
Fotó: Berta Hajnalka

A Cziffra Fesztivál Tehetségdíja évente két zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért.

Sárközy Lajos hegedűművész, prímás Tehetségdíjat vesz át
Fotó: Berta Hajnalka

A Tehetségdíj személyenként bruttó egymillió forint pénzjutalommal, a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével és oklevelével jár. A díjat Balogh Ádám zongoraművész és Sárközy Lajos hegedűművész, prímás kapta.

Balogh Ádám zongoraművész Tehetségdíjat vesz át
Fotó: Berta Hajnalka

A Cziffra Fesztivál a legfiatalabbakra is gondol, akiket alma materük jelöl a díjakra. A Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díja évente két személynek ítélhető oda 18 éves korig a főváros X. és XIII. kerületi önkormányzatának támogatásával. Az Ifjú Tehetség-díj személyenként bruttó háromszázezer forint pénzjutalommal és elismerő oklevéllel jár. A XIII. kerület díjazottja: Tichiti Emma Barka, cselló. A X. kerület megosztott díjazottjai: Bakos Evelin cselló és Szegvári Roland kürt.

A Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség díjasai: Tichiti Emma Barka (cselló), Bakos Evelin (cselló) és Szegvári Roland (kürt); Tehetség díjasai: Balogh Ádám zongoraművész és Sárközy Lajos hegedűművész, prímás, Vigh Andrea, a zsűri elnöke és a Cziffra Fesztivál és -emlékév művészeti vezetője, Balázs János társaságában
Fotó: Berta Hajnalka

A Cziffra100 koncertjeiről a cziffra100.com weboldalon, illetve a Facebook-oldalon tájékozódhatnak. A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg. Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Emberi Erőforrások Minisztériuma, Hegyvidéki Önkormányzat, Kőbányai Önkormányzat, XIII. Kerületi Önkormányzat, Budafok-Tétény Önkormányzata, MOMkult, Várkonyi Attila FastVentures, Rekeczky Csaba. A Cziffra György Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Fáj nekik a magyar siker

A baloldali média így támadja a magyar drukkereket
„Fekete ruhás, artikulátlanul üvöltő emberek”, „félelmetes csoport” – így támadtak a magyar szurkolókra a hazai balliberális megmondóemberek.

Migráció

Megszállták Észak-Olaszország városait az illegális bevándorlók
Ventimiglia városát és Triesztet is elárasztották a Földközi-tengeren keresztül érkező migránsok, akik tovább akarnak jutni Nyugat-Európába.
Somogyi Zoltán a dugó miatt int búcsút a baloldalnak
„Nem gondoltam volna, hogy értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestések miatt leszek kénytelen egyszer végső búcsút venni a magyar baloldaltól” – írja a szociológus.

Poszt-trauma

Orbán kedvence okozhatja Dobrev bukását
Elválik az ocsú a búzától.

Poszt-trauma

Elszabadult az őrület a Városházán
Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele.

Poszt-trauma

Havas Henrik kulturálatlanul véleményezi a kultúrát
Mi maradt a maga által szélesnek titulált műveltségéből?

Aktuális

Mohács kapta az év emlékhelye díjat
A mohácsi nemzeti emlékhely nyerte idén a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) év emlékhelye díjat.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!