Duna Karnevál Gála és jubileumi koncert a Margitszigeten

Hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 25. Duna Karnevált. A rangos kulturális esemény keretében egy különleges gálaműsor készül, valamint jubileumi koncertet ad a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon várják a néptánc és népzene szerelmeseit, de már június első hétvégéjén is izgalmas táncos, zenés programokkal várják az érdeklődőket Budapest emblematikus helyszínein.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 11:55
null
Egy, a Duna Karnevál emlékezetes pillanataiból Fotó: Végh Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25. Duna Karnevál Gála előestéjén, június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Szalonna és Bandája. Az Együtt című koncerten hagyományőrző muzsikusok működnek közre Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Kárpátaljáról a Rábaközből és Magyarországról, zenész barátaik mellett a zenekari tagok tanítványai is színpadra lépnek a műsorban. A koncerten fellép a Magyar Állami Népi Együttes is. A jubileumi dátumhoz kapcsolódóan a Duna Karneválon mutatják be a zenekarról megjelent fotóalbumot is.

Szalonna és Bandája
Fotó: Váradi Levente

A Duna Karnevál több műfajt is felölelő programjai egyszerre mutatják be a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét. Idén június 12-én a rendezvény negyed évszázados jubileuma alkalmából az elmúlt időszak legemlékezetesebb pillanatait tárják a közönség elé a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében. Az érdeklődők válogatást láthatnak A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván, a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bartina Néptánc Egyesület, a Bem Néptáncegyüttes, a Tököli Délszláv Táncegyüttes, a Göncöl és Kolo zenekar.

Egy, a Duna Karnevál emlékezetes pillanataiból
Fotó: Végh Tamás

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok lesznek érvényben. A részletekről a Duna Karnevál honlapján tájékozódhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.