Elárverezték Paul Gauguin első rajzát

Paul Gauguin első rajzát, egy 17 éves korában készített akvarellt árvereztek el vasárnap a franciaországi Montbazonban. Az akvarell egy vízparton álló svájci hegyvidéki faházat ábrázol és egy Svájcban élő francia iparmágnás vette meg 80 ezer euróért, aki az interneten licitált – jelentette az AFP francia hírügynökség.

Forrás: MTI2019. 06. 16. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia posztimpresszionista festő kézjegyével ellátott képen a dátum 1865. július 2-a, ez Gauguin első ismert rajza, amelyet tussal és vízfestékkel készített – közölte az árverést vezető Aymeric Rouillac.

A 39,5x25 centiméteres képet az orleans-i császári líceum professzora, Charles Pensée irányításával készítette Gauguin.

Az 1848-ban Párizsban született festőművész több évet töltött Orleansban, és a fiatal Gauguin a professzor által Svájcban készült rajz másolatát készítette el. „Ez azért érdekes, mert fejtetőre állítja azt a felfogást, hogy Gauguin autodidakta módon tanult festeni – magyarázta Rouillac az AFP francia hírügynökségnek.

A vasárnapi árverésen mintegy 200 licitáló gyűlt összes, de a világ számos tájáról, Kínából, az Egyesült Államokból, Izraelből és Nagy-Britanniából is bekapcsolódtak az interneten keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.