Elhunyt Carlos Ruiz Zafón, a legolvasottabb spanyol kortárs író

A szél árnyéka című nagy sikerű könyv szerzője pénteken hunyt el Los Angelesben, 55 éves korában – adta hírül a spanyol média.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 16:12
null
2008. április 16-án Barcelonában készített kép Carlos Ruiz Zafón spanyol íróról. Zafón, akit a 2001-es A szél árnyéka címû mûve tett világhírûvé, 55 éves korában Los Angelesben rákos megbetegedés következtében elhunyt Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zafón, aki világszerte a legolvasottabb spanyol kortárs író volt, rákban szenvedett – idézte a Planeta könyvkiadót az Europa Press hírügynökség.

A szél árnyéka, az Angyali játszma, A mennyország fogságában, a Lelkek labirintusa című kötetek írójának művei több tíz millió példányban keltek el világszerte.

Zafón 1964-ben született Barcelonában. Iskolái befejezésével egy reklámügynökségnél dolgozott, majd 1994-ben Los Angelesbe költözött, ahol minden idejét az írásnak szentelte. Az 1993-ban megjelent első ifjúsági regényéért az El príncipe de la niebla (A köd hercege) megkapta az Edebé irodalmi díjat ifjúsági irodalom kategóriában.

2008. április 16-án, Barcelonában készített kép a spanyol íróról
Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

2001-ben jelentette meg első, felnőtteknek szóló regényét, A szél árnyékát, amellyel nemzetközi hírnevet szerzett, a művet mintegy negyven nyelvre fordították le. A regényt trilógiává bővítette, Az elfeledett könyvek temetője címmel. Az Angyali játszma 2008-ban, A mennyország fogságában 2011-ben jelent meg.

Zafón tehetséges zenész is volt, zeneszerzéssel is foglalkozott, A szél árnyékához és az Angyali játszmához is írt zenét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.