Elhunyt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője

Antal Miklós
2019. 12. 11. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanegy éves korában elhunyt Marie Fredriksson svéd énekesnő, a Roxette nevű duó egyik tagja. Menedzserének közleménye szerint Fredriksson kedden halt meg, miután majdnem két évtizedig küzdött a rákkal. „Kiemelkedő zenész voltál, az énekhang mestere és elképesztő előadó. Te voltál a legcsodálatosabb barát több mint negyven éven át” – írta róla Per Gessle, a Roxette másik tagja a közösségi oldalán. Az 1986-ban alakult svéd popzenei duó olyan világslágerek által vált ismertté az 1990-es évek fordulóján, mint a The Look, a Joyride, az It Must Have Been Love és a Listen To Your Heart. Az énekesnő a The Beatles, Joni Mitchell, Jimi Hendrix és Deep Purple zenéjén nőtt fel, ők hatottak rá a leginkább. Zeneiskolába is járt, ahol egy musical megszületésében is közreműködött, a darabbal sikeresen turnéztak Svédországban, Stockholmban még Olof Palme miniszterelnök előtt is előadták.

Utoljára 2015-ben lépett fel hazánkban
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Roxette 1986-tól összesen tíz nagylemezt adott ki, amelyek közül a legutóbbi, a Good Karma 2016 júniusában jelent meg. A harmincéves zenekar ezután európai turnéra indult volna, ám ezt végül Fredriksson állapota miatt le kellett mondaniuk. A duó 2011-ben és 2015-ben lépett fel Magyarországon, ez utóbbi koncerten az énekesnő ülve énekelt. Marie Fredriksson 2002-ben ájult el a fürdőszobájában, ami után agydaganattal diagnosztizálták. Az énekesnő temetését szűk családi körben tartják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.