Elindult a nevezés a 10. Székely Vágtára

A járványügyi helyzethez igazodva, és a bizonytalanságokat kizárandó, az idei futamokat online eseményként lehet majd követni.

Magyar Nemzet
2021. 04. 20. 22:35
null
Forrás: Székely Vágta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éves kihagyás után, újra visszatér a Székely Vágta, Székelyföld legnagyobb lovaseseménye – derült ki a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Mint írják a járványügyi helyzethez igazodva, és a bizonytalanságokat kizárandó, az idei futamokat online eseményként lehet majd követni. Ez azonban semmit nem vesz el a a verseny tétjéből: a tizedik, jubileumi Székely Vágtán továbbra is a Nemzeti Vágtára való kijutás a tét.

Az online eseményt 2021. június 26-án szervezik meg.

 

A települések benevezése a 10. Székely Vágtára már elindult. A székelyföldi képviselet mellett jelentős pénznyeremények is kecsegtetik a lovasokat, hogy elinduljanak a versenyen. Az egynapos online esemény programja még készülőben, azonban a lovasok tréningezhetik lovaikat, mert ismét megmérettethetik magukat az óriáspincetetői versenypályán – áll a közleményben.

A Székely Vágta szabályzata teljes mértékben igazodik a Nemzeti Vágta szabályzatához, a nevezési határidő május 19.

 

A nevezés feltételei

Bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek jogában áll benevezni egy csapatot. Minden csapat egy lóból és három személyből áll: lovas, kísérő és csapatvezető. A Székely Vágta futamára bármilyen fajtájú és nemű, öt éves (születési év: 2016) vagy idősebb lóval be lehet nevezni, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek. Kivételt képeznek az ismeretlen származású lovak, valamint az argentin póló pónik, az Akhal Teke és az angol telivér lovak. Az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a hetvenöt százalékot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.