Elkezdődött az Erőss Zsolt özvegyéről szóló mozifilm forgatása

Április végén elindult Csoma Sándor Sterczer Hildáról szóló, Magasságok és mélységek munkacímű filmjének a forgatása. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának támogatásával készülő alkotás főszerepeiben Pál Emőke és Trill Zsolt lesz látható.

Magyar Nemzet
2021. 05. 05. 16:13
null
Magasságok és mélységek forgatás werk Fotó: HEKLI ANDREA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Casting című rövidfilmje rendezéséért a Magyar Filmkritikusok és a Magyar Filmakadémia által is elismert, Sára Sándor-díjas Csoma Sándor a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjában készíti első mozifilmjét. A Magasságok és mélységek munkacímmel készülő alkotás megtörtént eseményeket dolgoz fel: bizonyára sokan emlékeznek rá, amikor Erőss Zsolt hegymászó eltűnt, és feleségére, Sterczer Hildára irányult a figyelem. Az alkotás a két kisgyerekkel magára maradt özvegy gyászfeldolgozását és a házaspár különleges kapcsolatát mutatja be emlékképek formájában.

Pál Emőke
Fotó: Juno11 Pictures/Hekli Andrea

Hogy minél hitelesebben tudja ábrázolni a hegymászók világát, a forgatókönyvet is jegyző rendező saját tapasztalatokat is gyűjtött a felkészüléskor, amikor a Mount Everest alaptáborába, 5300 méter magasra mászott Nepálban. Bár a cselekmény hegymászók körében játszódik, és néhány valóban látványos, az osztrák Alpokban felvett jelenetre is számíthatnak a nézők, a Magasságok és mélységek mégsem sportfilm, sokkal inkább érzelmi folyamatokat bemutató dráma, ami a gyászfeldolgozás mellett a médianyomás negatív hatásairól is szól.

A forgatás első szakasza Szentendrén kezdődött, majd néhány, az igéző szépségű dömörkapui erdőben, Tóth Levente operatőr által felvett külső jelenettel folytatódott. Bár az első napon a munkát jégeső nehezítette, a folytatásban már minden a legnagyobb rendben ment. A következő hetekben a stáb a ferihegyi repülőtéren és több budapesti helyszínen is forgat, hogy aztán ősszel Ausztriában folytassa a munkát.

Csapó! És, tessék!
Fotó: Juno11 Pictures/Hekli Andrea

– Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen fontos és érzékeny témával foglalkozhatok, amelynek viszonylag kevés feldolgozása létezik a magyar filmtörténetben. A gyászfeldolgozás hiteles bemutatása komplex és nagy precizitást igénylő feladat, de szerencsére a stáb tehetséges és lelkes emberekből verbuválódott, a színészekben csodálatos alkotótársakra leltem, ami nagyban megkönnyíti és el is mélyíti a munkát – nyilatkozta Csoma Sándor rendező.

A Magasságok és mélységek a JUNO11 Pictures gyártásában a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, míg Erőss Zsoltot a Nemzeti Színház színésze, Trill Zsolt alakítja.

Pál Emőke és Trill Zsolt
Fotó: Juno11 Pictures/Hekli Andrea

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.