Kövesse élőben Kátai Zoltán énekmondó búcsúztatóját + videó

12:45-kor, az énekmondó rajongói oldalán (Facebook). Kátai Zoltán Kossuth- és Magyar Örökség díjas énekmondó előadóművész november hatodikán hunyt el. Utolsó interjúját a Magyar Nemzetnek adta.

Pataki
2020. 12. 15. 9:48
null
20190709,Kátai Zoltán koncertje Sárváron a Nádasdy-vár udvarán,Benkő Sándor,BS,Vas Népe Fotó: Benkő Sándor/Vas Népe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kátai Zoltán énekmondó hamvasztás utáni búcsúztatóját a járványügyi korlátozások miatt – egy kedves felajánlásnak köszönhetően – élőben közvetítjük a Kátai Zoltán, énekmondó (rajongói oldal) felületen kedden, 12:45 órától – adta hírül Kovács Andrea, az énekmondó élettársa.

 

Kátai Zoltán Kossuth- és Magyar Örökség díjas énekmondó előadóművész november hatodikán hunyt el.

„Énekmondó volt, épp olyan, mint azok, akiknek énekeit mondta. Sovány és meggyötört volt, amikor utoljára találkoztunk. Látszott rajta a fájdalom, amikor fáj minden mozdulat, fáj még a beszéd is. De a hangja ugyanolyan erővel zengett, mint bármelyik lemezén. A fájdalom nem vette el a hitét, nem vette el a meggyőződését” – írta Juhász Kristóf kollégánk nekrológjában, melyet itt érhetnek el.

Kátai Zoltán lapunknak adta utolsó interjúját, amelyet itt olvashatnak el.

– Nem én voltam az érték, hanem amit közvetítettem. Majdnem teljesen mindegy, hogy ez tetszik a közönségnek, vagy nem. Tetszik, nem tetszik: ízlés kérdése, az ízlést pedig formálja a politika, és már megint a politikánál vagyunk, ami pedig nem érdekel – mondta Kátai az interjúban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.