Erdélyi turnéra indulnak a Fölszállott a páva versenyzői

Nyolcállomásos erdélyi turnéra indulnak május 11-én a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor versenyzői a Hagyományok Háza és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ közös szervezésében.

Forrás: MTI2019. 04. 22. 11:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május 19-ig tartó turné fellépőit főként a nagysikerű műsor hatodik évadából, a Döntők Döntőjéből válogatták össze – közölte a hagyományok Háza az MTI-vel.

A fellépők között van többek között Kacsó Hanga, a 2014-es évad énekes szólista kategórianyertese, a Jászság Népi Együttes, a 2012-es és 2018-as évad táncegyüttes kategóriájának győztese és a Tokos zenekar is, amely 2014-ben ugyancsak kategórianyertes volt a zenekarok között. A turné Hargita megye nyolc településére látogat el: Csíkszeredára, Székelyudvarhelyre, Gyergyócsomafalvára, Gyergyóditróra, Gyergyóalfaluba, Gyergyószárhegyre, Gyergyószentmiklósra, valamint Gyergyóremetére.

A turné szakmai vezetője Kádár Ignác örökös aranysarkantyús táncos, koreográfus, aki a Fölszállott a páva mentora volt több évadban is.

Mint felidézik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös szervezésében 2012-ben indult útjára a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny a közmédia Duna csatornáján. Az eredeti koncepció szerint a szervezők ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel a folklór nagyjai, Bartók Béla és Kodály Zoltán hagyományápolói munkássága előtt kívántak tisztelegni.

A Fölszállott a páva hat évada alatt – a selejtezőkre jelentkező versenyzőket is beleszámolva – több ezer résztvevő táncos, énekes, zenész lépett fel, a műsornak nagy közönségsikere volt – írták a tájékoztatóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.