Értékes Picasso-képet lehet nyerni sorsjegyekkel Franciaországban

Forrás: MTI2019. 11. 20. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értékes Picasso-képet lehet nyerni sorsjegyekkel Franciaországban. A jótékony célú játékban a résztvevők Pablo Picasso egymillió euró (333 millió forint) értékű alkotását nyerhetik meg.

Az érdeklődők január 6-ig 100 euróért megvásárolhatják a 200 ezer darab sorsjegy egyikét – közölték a szervezők. A szerencsés nyertes a Csendélet (Natura morte) című 1921-es kép tulajdonosa lesz.

A szervezők a projekttel összesen 20 millió eurót akarnak (6,6 milliárd forintot) összegyűjteni. A festmény tulajdonosa, David Nahmad műgyűjtő egymillió eurót megtart, a bevétel többi része pedig a Care in Africa nevű segélyszervezethez kerül.

A jelenleg a párizsi Picasso Múzeumban kiállított festmény egy újság és egy abszintos üveg geometriai kompozícióját ábrázolja. A kép egy olyan korban született, amelyben Picasso „a realista és kubista áramlatokat szintetizálta” – mondta Laurent Le Bon múzeumigazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.