Európa különböző hangversenytermeiből jelentkezik az ECHO

Az Európai Hangversenytermek Szövetsége (ECHO) célja, hogy támogassa a feltörekvő tehetségeket. A jelenlegi helyzet tükrében a vezető hangversenytermek korábbi felvételeikből válogatva, az online térben mutatják be produkcióikat a magyar közönségnek a Müpa Home-on keresztül.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 18:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Müpa az ország egyik legmodernebb kulturális intézményeként összefogva a különböző művészeti ágakat, magas színvonalú rendezvényeket szolgáltat a közönség számára. Azon felül, hogy helyszínt biztosít a hazai és külföldi művészeknek egyaránt, új művek létrehozását is támogatja, továbbá kiemelt szerepet játszik a nemzetközi kulturális kapcsolatok ápolásában.

A Müpa Home (https://www.facebook.com/MupaBudapest) műsora ezúttal Luxembourgba, Barcelonába és Berlinbe kalauzol, de látható lesz a Müpa egyik legnépszerűbb előadása is. Április 30-án 20 órától a Luxemburgi Filharmónia kamarakoncertjén a hangzásért Dvořák és Sosztakovics vonósnégyesei, a látványért pedig graffitiművészek felelnek. Juan de la Rubia és Marco Mezquida Bach műveire improvizál zongorán és orgonán a barcelonai Palau de la Música Catalanában május 1-jén 20 órai kezdettel.

Az Elbphilharmonie Hamburg formabontó előadással várja a nézőket május 3-án. A Berlini Állami Balett művészeti vezetője, Sasha Waltz és társulata az „Elphi” előcsarnokaiban táncol, Ligeti és Sosztakovics műveire. A Müpa pedig a Recirquel Non Solus című előadását közvetíti, amely új műfajt létrehozva ötvözi az új cirkusz kifejezésvilágát és a modern táncot, így válthatott a Müpa egyik legnépszerűbb előadásává.

Palau de la Música Catalana
Fotó: Müpa

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.