Felgördül a függöny a fonyódi Várhegyen

Második szezonját kezdi meg a Sacravia Nyári Színházak júliusban Fonyódon. A szervezők ismét változatos programokkal készülnek.

Izsó Zita
2019. 07. 03. 10:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második szezonját kezdi meg a Sacravia Nyári Színházak júliusban Fonyódon. A Várhegyen található, ötszáz néző befogadására alkalmas szabadtéri színház a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola udvarán található.

A szervezők ismét változatos programokkal készülnek: lesznek klasszikus színdarabok, komédiák, dzsessz- és komolyzenei koncertek, sőt gasztroszínházi estek is. A pénteki Borshow keretében ugyanis legendás történetek hangoznak el úgy, hogy a közönség is aktívan bekapcsolódhat az estbe. Az előadás bornótákkal és jobbnál jobb történetekkel fűszerezett igazi nyári kikapcsolódást ígér: szó lesz többek között az első szőlőművesről, Bacchusról, elhangzanak szövegek Csokonai­tól, Petőfitől, Adytól és Hamvastól is.

Különösen érdekes programnak ígérkezik még július 12-én a Bill Evans dzsesszzongorista életét bemutató előadás, amit élő zongorajáték kísér.

A szervezők emellett természetesen a legkisebbekre is gondoltak: pénteken Kalap Jakab A kisvakond című zenés bábjátékát mutatják be a szabadtéri színpadon. Kalap Jakab zeneszerző, szövegíró, előadó előbb ötgyerekes apaként kizárólag otthon énekelt, mókázott saját csemetéinek, csak később kezdett óvodákban, iskolákban és rendezvényeken szerepelni. Megalapította az Elektrocowboy zenekart, első lemezük a Magneoton Kiadónál jelent meg, Dínóm dánom címmel. Kalap Jakab a bábkoncert műfaj egyik hazai úttörője. Élő koncertjein nagy szerepet kapnak a bábok, nagy sikernek örvend a gyerekek és a felnőttek körében is.

A szabadtéri moziban premiereket is láthatnak az érdeklődők. Vetítik többek között a Pókember: Idegenben című filmet is, ami a napokban debütál a hazai mozikban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.