Filléres emlékeink

Közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit a Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva. A 2021 őszére tervezett, a rendszerváltozás előtti magyar könnyűzene és a vizualitás kérdéseit körüljáró konferenciához illeszkedve zenekarokhoz, koncertekhez vagy klubokhoz kapcsolódó tárgyakat, illetve ezekről szóló történeteket keresnek. Szimatszatyor, Ricse-kendő, tagsági igazolvány, egy aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy egy megsárgult levél, fiatalságunk vágyott és féltve őrzött kincsei most szerepet játszhatnak a felhívás kapcsán.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 12:00
null
Forrás: Hangfoglaló Program
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írjuk meg együtt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek rajongói kultúrájának történetét!

A Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várnak, amelyek 1500–3000 leütés hosszúságban mutatnak be egy, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években aktív magyar zenekarhoz, vagy az említett korszakban történt könnyűzenei eseményhez kapcsolódó, a pályázó tulajdonában lévő plakátot, jelvényt, belépőjegyet, fotót, lemezborítót vagy egyéb tárgyat. A szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a relikvia későbbi sorsát, netán azt, hogy az őrzője számára miért képvisel különös értéket. A pályázaton mindenki legfeljebb egy írásművel vehet részt. A pályázóknak három, saját készítésű, a tárgyat több oldalról bemutató digitális fotót is mellékelniük kell az írásukhoz. A legjobban sikerült szövegeket a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított értékes könyvcsomaggal jutalmazzák, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője pedig 50 000, 30 000, illetve 20 000 forintos jutalomban részesül. .A pályázatokat az Örökség@hangfoglaló.hu címre várják, a szövegeket Word-, a fotókat pedig JPG-formátumban. A legszínvonalasabb írásokat az eredményhirdetést követően közlik a blogon. Beküldési határidő: 2021. május 31.

Fotó: Hangfoglaló program

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.