Fókuszban a múmiák címmel rendeznek konferenciát Budapesten

A konferencia célja másik célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontosak a közgyűjtemények, azok ugyanis rengeteg tudást tárolnak – közölte a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója.

Forrás: MTI2019. 08. 26. 23:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyiptomi múmiák lesznek a középpontban az augusztus 27. és 30. között megrendezendő Fókuszban a múmiák című nemzetközi konferencián.

Bernert Zsolt azt mondta, hogy Magyarországon viszonylag kevés egyiptomi múmia van, a konferencián viszont a nemzetközi tapasztalatok, eredmények megosztásával újabb információk ismerhetők meg.

Úgy fogalmazott, a múmia egy „időkapszula”, mert az egykori élet számos nyomát hordozza, amelyekkel a történelem hiányzó láncszemeit lehet kiegészíteni.

Győry Hedvig egyiptológus arról beszélt, hogy Magyarországon csak néhány éve kezdődött az egyiptomi múmiák rendszerezett kutatása, amelyekkel többek között meg lehet állapítani, hogy az illető hogyan, milyen körülmények között élt, milyen társadalmi réteghez tartozott és hogyan kezelte az egészségügyi problémáit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.