Folyamatosan nő Rippl-Rónai József festményeinek népszerűsége az aukciókon

Forrás: MTI2020. 01. 24. 18:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan nő Rippl-Rónai József festményeinek népszerűsége az aukciókon, a nagy nemzetközi reputációnak köszönhetően a párizsi Musée d'Orsay már a művész öt műtárgyával rendelkezik – hangzott el pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tavaly rekordösszegért kelt el Rippl-Rónai József Kertben című, 1909-ben alkotott festménye a Virág Galéria aukcióján, 190 millió forintot adtak a műalkotásért – közölte Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.

Hozzátette, hogy a kaposvári születésű magyar festő műveinek nemzetközi népszerűsége kiemelkedő, ezért festményei jelenleg keresettebbek Csontváry-Kosztka Tivadar, Munkácsy Mihály vagy Gulácsy Lajos alkotásainál.

A modern magyar festők közül is egyre ismertebbek, a 100 millió forintos leütési árakat már átlépték Kádár Béla, Tihanyi Lajos és Dienes Valéria festményei.

Magyarországon emelkedik a műtárgyvásárlás iránti igény, évről évre egyre népszerűbb befektetési formának számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.