Haditechnikai bemutatóval várja a látogatókat a hadtörténeti múzeum

Haditechnikai bemutatóval várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, június 22-én, szombaton a Hadtörténeti Intézet és Múzeum – közölte az intézmény az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 06. 16. 15:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között magyar fejlesztésű KTJ-1 „Szöcske” könnyű terepjáró gépjármű, D-442 felderítő úszó gépkocsi, D-944 páncélozott szállító harcjármű; szovjet BTR-152 „Belfegor” és BTR-60 páncélozott szállító harcjármű; második világháborús Nimród páncélvadász, Kübelwagen, Willys Jeep, Dodge Weapon Carrier terepjáró és BMW Zündapp motorkerékpár; napjainkból pedig Polaris ultrakönnyű taktikai jármű, Mercedes G-270 és HMMWV (Humvee) terepjáró gépkocsi, Komondor bázis- és műszaki jármű is megtekinthető lesz a múzeum előtt a Kapisztrán téren, valamint a múzeum udvarán.

A rendezvényen a szokásnak megfelelően a hagyományőrző felvonulások és a díszlövések mellett RC haditechnikai bemutatók is szórakoztatják majd a múzeumba látogatókat. Lehetőség nyílik meghallgatni a Veszprémi Helyőrségi Zenekar koncertjét, barangolni a hadtörténelmi levéltárban, a térképtárban és a hadtörténeti könyvtárban, valamint a levéltár szakembereinek segítségével lehetőség lesz családfakutatásra, továbbá az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a magyar hadisírgondozás történetébe is.

Mindemellett az este folyamán a magyar haderő páncélos és gépjárműveiről szóló előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A 18 órától hajnali 1-ig tartó programról bővebb információ a https://www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalon található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.