Hat nagyszínpadi produkciót mutat be a Hevesi Sándor Színház

Hat nagyszínpadi produkciót mutat be és ifjúsági, valamint stúdiószínpadi előadást is műsorra tűz a 2019/20120-as évadban a Hevesi Sándor Színház – közölték a szerdai programismertető sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Forrás: MTI2019. 02. 06. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorterv összeállításánál műfaji sokszínűségre törekedtek. A nézők javaslata alapján a művek színpadra állításában országosan elismert színházi szakemberek is részt vesznek – ismertette Besenczi Árpád igazgató.

Az új évad a Zrínyi 1566 című rockmusical bemutatójával kezdődik október 11-én. A Moravetz Levente, Balásy Szabolcs, Horváth Krisztián és Papp Zoltán szerzők által jegyzett színpadi mű ősbemutatója 2009. szeptember 7-én volt a Szigetvári várban – idézte fel Moravecz Levente rendező, hozzátéve, hogy a történelmi előadás a „kőszínházban is megállja a helyét.

A címszerepet Zalaegerszegen is Sasvári Sándor alakítja. A színművész szerint Zrínyi Miklóst eljátszani és végigénekelni élete egyik kiemelkedő szerepe.

Október 25-én Besenczi Árpád Claud Magnier Oscar című vígjátékát állítja színpadra, decemberben egy ”fekete komédiát„ mutatnak be: Tarcy Letts Augusztus Oklahomában című művét Funtek Frigyes rendezi.

Január 31-én Csiszár Imre rendezésében és Eperjes Károllyal a főszerepben Örkény István regényének színpadi adaptációját, a Tóték című tragikomédiát láthatja a zalaegerszegi közönség.

A Kőszívű ember fiai című előadást március 13-án mutatják be: Jókai Mór regényének színpadi változatát Böhm György – aki egyben a darab rendezője is – és Korcsmáros György írta. A romantikus színműben elhangzik Nemzeti dal, amelyhez Tolcsvay László és Tolcsvay Béla komponált zenét.

Az évad utolsó bemutatóját, a Sose halunk meg című művet Koltai Róbert állítja színpadra. Az előadáson 14 gyönyörű, ”fülbemászó„ dal csendül majd fel – jegyezte meg a rendező.

A zenés játék bemutatója április 24-én lesz a kőszínház nagytermében. A színház próbaterme stúdiószínpadi előadás helyszíne lesz: Farkas Ignác Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című komédiáját rendezi.

Az ifjúsági előadáson az Óz, a nagy varázsló című mesemusicalt mutatják be. A ”modernizált előadáson„ a kornak megfelelő technikai elemek jelennek meg a színpadon – ismertette Tompagábor Kornél rendező, hozzátéve, hogy a produkcióban 10-12 zalaegerszegi gyermek is fellép.

A Tantermi deszka elnevezésű színháznevelési program két produkcióval bővül: az általános iskolásokat Geoff Gillham Csontketrec című darabjával, a középiskolásokat pedig klasszikus, ókori történettel szólítják meg.

Besenczi Árpád a sajtótájékoztatón jelezte, hogy 2020 februárjában ”lejár a második ötéves mandátuma„. Az igazgatói pozíciót a következő évben újra megpályázza, és ugyanezzel a társulattal, de művészeti vezető nélkül szeretne tovább dolgozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.