Holdfény estek a belváros szívében

A zeneszerető közönség immár huszonegyedik alkalommal vehet részt a nyári szabadtéri klasszikus zenei koncertsorozaton a Pesti Vármegyeháza díszudvarán.

Breuer Csilla
2019. 07. 08. 13:57
null
Schnöller Szabina is fellép a holnapi hangversenyen Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zeneszerető közönség immár huszonegyedik alkalommal vehet részt a nyári szabadtéri klasszikus zenei koncertsorozaton a Pesti Vármegyeháza díszudvarán. Idén is megrendezik a hagyományos Holdfény esteket a belváros szívében, és a hangversenyek rossz idő esetén sem maradnak el: az emeleti díszterem fogadja be az érdeklődőket.

Az elmúlt hét keddjén már lezajlott az első Holdfény est, Negyven éve ketten egy címmel Hegedűs Endre és Katalin négykezes zongorakoncertjének első részében Johann Christian Bach, Muzio Clementi és Mozart, míg a második részben Schubert szerzeményei hangzottak el.

Schnöller Szabina is fellép a holnapi hangversenyen
Fotó: Kurucz Árpád

A holnapi hangverseny címe Romantikus est, Schnöller Szabina szopránénekesnő, Fodor Tamás hegedű- és Hegedűs Endre zongoraművész előadásában az est első felében Brahms h-moll rapszódiája és G-dúr hegedű-zongora szonátája, valamint Schumann Im wunderschönen Monat Mai (Május gyönyörű havában), Widmung (Ajánlás) és Der Nussbaum (A diófa) című alkotásait hallhatja a közönség. A szünet után Chopintól az f-moll fantázia, Liszt Ferenctől a Die Loreley, az Ihr Glocken von Marling (Marlingi harangok), a Freudvoll und leidvoll (Bízni és égni), valamint az O lieb (Szeress!), Louis Diemér Sérénade, illetve Luigi Denza Si vous l’aviez compris című dalai andalítják majd el a közönséget.

A sorozatot július 16-án A zongora bűvöletében címmel Hegedűs Endre hangversenye zárja, többek között Bach-, Beethoven-, Grieg- és Liszt-művekkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.