Hőseink – Szentandrássy István festményei a Terror Házában

Hőseink – Cigány szabadságharcosok 1956 címmel nyílik kiállítás Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész képeiből szombaton a Terror Háza Múzeumban.

Forrás: MTI2019. 12. 20. 22:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentandrássy Istvánnak a múzeumban őrzött festményeiből 2018 áprilisában a Magyar Posta bocsátott ki bélyegeket a Nemzetközi Roma Nap alkalmából. Az alkotó ekkor arról beszélt: mindenkinek ajánlja, hogy ezeket a súlyos témákat, mint amilyen az 1956-os forradalom és szabadságharc egyszer, kreatívan találkozva önmagával merje feldolgozni – idézte fel a Terror Háza által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Szentandrássy István a kommüniké szerint ekkor rámutatott, hogy az '56-os hősök: a hétköznapi emberek, a tanárok, a munkások, a diákok megmutatták, hogy Magyarországnak igenis jár az a jog, hogy szabad legyenek, mindenféle elnyomás nélkül.

A Schmidt Mária által rendezett, tíz roma szabadsághőst bemutató kiállítás a Terror Háza Múzeumban ingyenesen tekinthető meg 2020. január 19-ig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.