Hová menjen az, aki zebmárt akar látni?

A kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnését követően ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán tegnaptól biztonságos és egyedülálló szabadtéri szórakozási lehetőség vár az érdeklődőkre: megnyílt Magyarország első és egyetlen ­autós szafariparkja Szadán.

Magyar Nemzet
2020. 05. 21. 7:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk legnagyobb utazócirkusza csaknem száz állatával jelenleg téli szállásán, egy öthektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. A park területére szigorúan csak zárt tetejű személyautóval szabad behajtani, így közelről csodálhatók meg az elefántok, zsiráfok, lovak, tevék, szamarak, és láthatók a különleges zebmárok is.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a szafaripark megnyitása előtt valamennyi érintett hivatallal egyeztetett, hogy járványügyi szempontból minden előírásnak eleget tudjon tenni. Mivel nálunk eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, nagyon összetett feladat volt feltérképezni a lehetőségeket.

Szigorú szabályok védik az embereket, óvják az állatokat
Fotó: Kurucz Árpád

– Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki százszázalékos biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkba egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, amelyek maximum egy órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig turnusainkon kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni, akik előzetesen online regisztráltak. Bizonyára sokan nem fognak beférni az elején, de minden kedves érdeklődő türelmét kérjük – nyilatkozta ifj. Richter József cirkuszigazgató.

Fotó: Kurucz Árpád

Akik ellátogatnak a parkba, a saját élménygyűjtésen kívül egyúttal segítséget is nyújtanak a bevétel nélkül maradt társulatnak.

– Régi álmom valósul meg a szafariparkkal, ami egyúttal mentőöv is nekünk, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat csaknem száz állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani a kialakult helyzetet, úgy, hogy egyúttal élményt nyújtunk a közönségünknek – összegzett ifj. Richter József. Az élménypark kétéves kor alatt ingyenesen látogatható, hétköznap déltől, hétvégén és ünnepnapokon 10 órától délután 5-ig óránként indulnak turnusok, viszont eső vagy rossz idő esetén zárva tart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.