Idén is gyerekek jelentkezését várják a Fölszállott a páva című műsorba

Ismét a gyerekek számára rendezik meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsort, amelyre június 23-ig várják a jelentkezéseket – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája az MTI-t pénteken.

Forrás: MTI2019. 06. 07. 18:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatójába 6 és 14 év közötti gyerekek jelentkezését várják lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.

A műsorba az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységhez vagy a magyarországi nemzetiségek helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni.

A Fölszállott a páva tehetségkutató ezúttal is négy kategóriában várja a pályázatokat: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek.

A vetélkedőre június 23. éjfélig lehet pályázni a Hagyományok Háza honlapjáról és a a tehetségkutató weboldaláról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videofelvétel, továbbá fényképek) linkjeinek csatolásával. Ez alapján egy szakmai zsűri hoz döntést arról, hogy mely produkciók mutatkozhatnak be a budapesti előválogatókon, ahonnan az út egyenesen az élő adásokba vezet – olvasható a közleményben.

Novemberben és decemberben ismét 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai, és az idén ki lesz a nézők kedvence.

A jelentkezésről további információ a tehetségkutató weboldalán érhető el, közösségi oldalán pedig további meglepetések, például a korábbi gyerekévadok szereplőinek tanácsai várják az érdeklődőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.