Ismeretterjesztő videósorozatot indít a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum

A közösségi médiában és honlapján elérhető ismeretterjesztő videósorozatot indít áprilistól a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum, a tízperces epizódokban az intézmény gyűjteményeit és a közelmúlt kutatási eredményeit mutatják be – közölte Miklós Péter igazgató.

Forrás: MTI2020. 03. 24. 13:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember közölte, hogy a 20-30 részesre tervezett sorozat új epizódjait május-június fordulójáig mutatják be, a felvételek rögzítését már megkezdték a múzeum munkatársai.

A hetente megjelenő két-három film között szerepelnek az Emlékpont Embermentők a 20. századi Magyarországon című sorozatának előadásai, az érdeklődők megismerhetik Vincze Gábor történész a népbírósági perekről készült kutatását, a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen forgatott felvétel pedig magyar zsidó költőket mutat be. A Tornyai-múzeum első igazgatójáról, Kiss Lajos munkásságáról, valamint a helytörténeti, a régészeti és a képzőművészeti gyűjtemény tárgyairól is készülnek epizódok.

Az igazgató hangsúlyozta: a munkában a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ szinte valamennyi munkatársa részt vesz.

Az elkövetkezendő hetekben – a felvételeket és az utómunkálatokat követően – elsőként az évfordulókhoz kapcsolódó tartalmakkal jelentkezik a közgyűjtemény, a tervek szerint április negyedikén látható az első anyag, amelynek témája Magyarország szovjet megszállása lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.