James, az indián mesél életéről, pályájáról

Egy perc gondolkodási időt kapott 1974-ben Karácsony János, hogy eldöntse, lenne-e a LGT új gitárosa.

Magyar Nemzet
2020. 09. 10. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy perc gondolkodási időt kapott 1974-ben Karácsony János, hogy eldöntse, lenne-e a Locomotív GT új gitárosa. Bár a feladat egyszerűnek tűnik, ahhoz, hogy ma megértsük a döntés súlyát, ismernünk kell a korszak beat- és rockzenei viszonyait, valamint tágabb összefüggéseiben a történelmi, politikai, társadalmi és kulturális körülményeket. Karácsony János elfogadta a felkérést, és az LGT negyedik, Mindig magasabbra című lemezén már ő gitározott. A Neked írom a dalt, az Álomarcú lány és az Egy elfelejtett szó című slágerekkel megjelent albumot a közönség együtt hallgathatja végig a gitárossal szeptember 24-én a Lemezjátszó Classic-esten Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol Karácsony János mesél a lemezről és a korszakról.

Fotó: MTI / SzigetvaryZsolt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.