Jonas Kaufmann és Plácido Domingo koncertfilmjei az Urániában

A klasszikus zene rajongói számára különleges programot kínál az Uránia Nemzeti Filmszínház két koncertfilm-bemutatója: pénteken Jonas Kaufmann Az én Bécsem című új koncertfilmje látható a Wiener Konzerthausból, szombaton pedig Plácido Domingo évforduló gálaelőadása, amelyet a Veronai Arénában rögzítettek.

Magyar Nemzet
2020. 07. 22. 21:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjaink legnagyobb tenor világsztárja, Jonas Kaufmann Az én Bécsem című új koncertfilmjében visszatér a keringő és az operett szülővárosába, hogy személyesen rója le tiszteletét a pezsgő kulturális életéről ismert város előtt. A patinás Wiener Konzerthausban 2019 októberében rögzített gálakoncerten olyan ismert zeneszerzők örökzöld dallamai csendülnek fel, mint Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, valamint számos további, Bécs városa által inspirált zenemű. Kaufmann a nagy sikerű korábbi Az én Itáliám koncertfilm után ismét Jochen Rieder karmesterrel és a Prágai Filharmonikusokkal működött együtt, a koncerten partnere a nemzetközileg elismert szoprán, Rachel Willis-Sørensen. A város előtti tiszteletadás jegyében a teljes hosszában rögzített koncertet Kaufmann bécsi sétáinak felvételei egészítik ki.

Fotó: pannonia-entertainment.com

A koncertfilm előzetese:

A pénteken 19:30-kor látható koncertfilm előtt 17:30-tól, felvezetésként egyszeri alkalommal levetítik A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat Klimt és Schiele: A szecesszió születése című korábbi epizódját, amely a századfordulós Bécs pezsgő kulturális életét mutatja be.

A film előzetese:

Öt évtizedet átívelő, fantasztikus karrier, több mint 150 színpadi szerep, 11 Grammy-díj és ikonikussá vált koncertek a Három Tenor tagjaként: Plácido Domingo hangja a mai napig ámulatba ejti a közönséget.

Fotó: pannonia-entertainment.com

Tavaly nyáron a festői szépségű Veronai Arénában teljes díszlettel előadott részletek csendültek fel a Macbeth, a Nabucco és a Simon Boccanegra operákból. Az előadásról készült közel háromórás koncertfilmet szombaton 18:30-kor vetítik az Uránia dísztermében.

Előzetes:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.