Jövőre a Velencei-tónál is lesz a természet operaháza fesztivál

2022-től pedig már a Balatonnál is minőségi szórakozást nyújt majd A Magyar Tavak Fesztiválja.

Magyar Nemzet
2020. 08. 05. 12:50
null
Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő a tiszafüredi gálán Forrás: Tisza-tavi Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is nagy volt az érdeklődés az immár hetedik alkalommal megrendezett A Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál iránt. Az augusztus első napjaiban zajló eseményen sok izgalmas koncert mellett többek között zenei betétekkel fűszerezett tókerülő kerékpártúrával és csónaktúrával is várták a látogatókat a szervezők. A fesztivált Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg, a megnyitó gálaesten jelentette be L. Simon László országgyűlési képviselő, hogy Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató javaslatára a természet operaháza fesztivál jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is minőségi szórakozást nyújt majd A Magyar Tavak Fesztiválja néven.

L. Simon László országgyűlési képviselő
Fotó: Tisza-tavi fesztivál

A jövő évtől induló új társfesztivál meghatározó személyisége Miklósa Erika lesz, aki a kezdetektől a természet operaháza szereplője és „nagykövete”. A Kossuth-díjas opera-énekesnő pár éve velencei lakosként már bekapcsolódott a térségi művészeti életbe.

Miklósa Erika Kossuth-díjas opera-énekesnő a tiszafüredi gálán
Fotó: Tisza-tavi fesztivál

A 2021-es Velencei-tavi programok, köztük a számos zenei helyszínnel rendelkező kerékpáros körtúra szervezésében a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, illetve a Csajághy Laura Színpad vállal szerepet, a társfesztivál művészeti vezetője Pataki Bence operaénekes lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.