Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar

Forrás: MTI2019. 10. 27. 21:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jubileumi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar 35. születésnapja alkalmából Bangó Margit énekesnő vendégszereplésével 2020. február 9-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A zenekar komolyzenei – mások mellett Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate és Strauss – művei mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszik – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az együttes kiemelkedő feladatának tekinti az utánpótlás oktatását, valamint a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolását, népszerűsítését. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-t és 5 DVD-lemezt jelentetett meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.