Július elsejétől folytatódnak az operaházi idegenvezetések

Magyar és angol nyelven is folytatódnak az operaházi idegenvezetések július elsejétől. A magyar nyelvű túrák csütörtökön 16.00 órakor és vasárnap 14.00 órakor, angol nyelvű bejárások mindennap 14.00, 15.00 és 16.00 órakor indulnak.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 20:49
null
Forrás: Magyar Állami Operaház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest kiemelkedően impozáns épületeinek egyike, az Ybl Miklós által tervezett, 1884-ben megnyílt Operaház valódi ékszerdoboz, máig gondosan megőrzött műemléki környezete számos történetet, anekdotát is őriz. Bár az épület 2017 nyara óta felújítás alatt áll és színházként nem működik, vezetett túrák alkalmával az előcsarnok, a főlépcsőház, a Feszty-bár, a Vörös Szalon, a Királylépcső és a Székely Bertalan-terem zavartalanul látogatható. Az OperaShop is változatlanul várja az emléktárgyak és az Opera saját kiadványai iránt érdeklődőket. A bejárások résztvevői a jelenleg zajló operaházi rekonstrukció menetéről is tájékoztatást kapnak.

Fotó: Magyar Állami Operaház

A körülbelül félórás programot egy rövid koncert zárja, amelyben többek közt Mozart, Rossini, Puccini, Leoncavallo, Donizetti és Verdi műveinek – köztük a Cosí fan tutte, A sevillai borbély, a Don Giovanni, a Bohémélet, a Bajazzók, a Don Pasquale, a Szerelmi bájital, a Rigoletto és Figaro házassága áriái és duettjei szerepelnek. A kétszereplős előadásokban Bakonyi Anikó, Biri Gergely, Erdős Attila, Fülep Máté, Heiter Melinda, Kiss Diána, Nagy Zsófia, Pataki Bence, Ujvári Gergely, Varga Donát és Zavaros Eszter működik közre.

Jegyek válthatók online, illetve személyesen a vezetés kezdete előtt legalább 20 perccel, nyitvatartási időben július 1-jétől mindennap 12.00-től 17.00 óráig az Operaház előcsarnokában erre kihelyezett pultnál vagy az OperaShopban.

Fotó: Magyar Állami Operaház

A liftek a rekonstrukció alatt nem üzemelnek, így az épület akadálymentesen sajnos nem látogatható.

A látogatók és az intézmény munkatársai egészségének megőrzése érdekében a hatályos egészségügyi előírásokat betartva biztosítják a kézmosás és -fertőtlenítés lehetőségét, valamint kérik az arcmaszk használatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.