Színházi világnap – Kásler Miklós: A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása

A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a színházi világnapon közzétett videójában.

MTI
2021. 03. 27. 13:18
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban köszöntötte a színházakat, a művészeket és a színházszerető közönséget.

„A világjárvány évében a szakemberek elhivatottságának és kreativitásának köszönhetően a kultúrát soha nem látott mértékben digitalizáltuk. A színházi előadások népszerűsége is azt bizonyítja, töretlenül keressük testünk és lelkünk harmóniáját. A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása” – fogalmazott a miniszter, aki a Nemzeti Színház üres nézőteréről küldte üzenetét.

Kásler Miklós köszönetet mondott a színészeknek az általuk végzett értékteremtő, hagyományőrző, nemzeterősítő kulturális és művészeti munkáért.

„Kérem, hogy hasonló lelkesedéssel folytassák munkájukat, nyújtsanak felejthetetlen élményt az élményre vágyakozóknak” – fogalmazott.

A közönségtől kitartást kért és segítséget a vírus elleni védekezésben a szabályok betartásával és oltásra regisztrálással, hogy ezzel is előmozdítsák a színházak újranyitását és a járvány legyőzését.

Kásler Miklós

Fotó: Magyar Nemzet/Éberling András

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.