Kásler Miklós: Szent István érdeme, hogy új küldetéstudatot adott dinasztiájának

Államalapító királyunk mindenkit és mindent befogadott, ami értékes volt és elfogadta az itteni értékeket – mondta a miniszter a Szent István 2025 programsorozat kezdete alkalmából.

Forrás: MTI2020. 03. 06. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiállításokon, tudományos konferenciákon, operaelőadásokon és számos egyéb programon keresztül fogja felidézni az államalapító király emlékét a következő öt évben az egész Kárpát-medencében a pénteken megkezdődött Szent István 2025 programsorozat.

Szent István érdeme, hogy új küldetéstudatot adott dinasztiájának – amely államalkotó népet formált az íjfeszítő népek csoportjaiból – de nemcsak az Árpád-háznak, hanem az akkor itt élő népeknek is; autonómiák halmazából épített fel egy államot – mondta a rendezvénysorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta: Szent István befogadott mindenkit és mindent, ami értékes volt és elfogadta az itteni értékeket.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke elmondása szerint a Szent István 2025 programsorozat fővédnökségét Böjte Csaba ferences szerzetes vállalta el, és felállt az ötfős szervező testület is.

Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke hozzátette: a rendezvénysorozat első tudományos konferenciáit áprilisban tartják meg Szent István államalapító tevékenységéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.