Katonasír gondozásával üzentek a magyar–lengyel barátság napján

Becsületbeli ügy: egy monori lengyel katonasírt tett rendbe Fábián Zoltán zenész és Szőnyi Attila hadisírgondozó a lengyel–magyar barátság napjára készülve.

Pataki
2021. 03. 23. 12:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A lengyel–magyar barátság napján, március 23-án szerettünk volna üzenni lengyel barátainknak, ezúttal nemcsak szóban, hanem tettekkel is.

Szőnyi Attila barátom vetette fel az ötletet, és a Budapesti Lengyel Intézet is segített e nemes ügy lebonyolításában. A lengyelekhez több mint ezeréves barátság fűz bennünket, a monori lengyel katonasír ápolásával szeretnénk hozzájárulni a két nemzet barátságának felvirágoztatásához – mondta lapunknak Fábián Zoltán rockzenész, énekes, aki több Hungarica dalt is énekelt lengyelül.

Szőnyi Attila hadisírgondozó szerint a mai gesztusértékű cselekedetük a minimum, amit megtehetnek a lengyel–magyar barátság napjára készülve.

– Más országok magyar földben nyugvó katonáinak sírjait nemcsak azért gondozzuk, mert hasonló bizodalmunk van az idegen földben pihenő magyar honvédek nyughelyeit illetően, nem is csak azért, mert államközi szerződések írják elő, hanem mert ez becsületbeli ügy. Különösen az, ha egy olyan baráti ország katonájáról van szó, amely országgal ezeréves jó kapcsolatunk van – mondta a hadisírgondozó.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WBz3wxvs9CY&t=2s[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.