Kerényi Imrére emlékeznek Balatonalmádiban

2019. 09. 25. 19:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerényi Imre Kossuth- és Jászai-díjas rendezőre, színigazgatóra, egyetemi tanárra emlékeznek csütörtökön 16.30-kor az Isten szekerén címmel nyíló kiállítással a Balatonalmádi Magtár Rendezvényközpontban. Almádi önkormányzata és a Veszprémi Petőfi Színház rendezésében látható kiállítás felidézi a magyar színházi élet ikonikus alakját, pályájának mérföldköveit, és betekintést nyújt az életmű sorsfordító állomásaiba.

Az egy éve elhunyt Kerényi Imre előtt tisztelgő tárlat megnyitójának részvevőit Keszey János, Balatonalmádi polgármestere köszönti, majd a kiállítást Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a belügyi tárca parlamenti államtitkára és Piros Ildikó Jászai-díjas színművész ajánlja a látogatók figyelmébe. 17.30-tól a tanítványok és pályatársak, Götz Béla díszlet- és jelmeztervező, Hirtling István, Pikali Gerda, Piros Ildikó színművészek és Makray Katalin olimpiai ezüst-érmes tornász idézik fel a legendás rendező alakját. A kiállítás október 10-ig látogatható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.