Két Herczeg Ferenc-művet is bemutatnak az Újszínház következő évadában

Az Újszínházban két Herczeg Ferenc-művet is láthat a közönség az új évadban, a műsoron a darabok között lesz dráma, vígjáték és gyerekelőadás is.

2019. 05. 17. 17:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újszínház társulata már a következő évi bemutatókra készül, a darabok között két Herczeg Ferenc-mű, a Kék róka című színjáték, valamint Az élet kapuja című regényből készült színdarab is szerepel – mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Dörner György igazgató.

Hozzátette: Az élet kapuja című, Bakócz Tamásról szóló regény színpadi változatát jövő év februárjában mutatják be a színházban.

A gyerekekre is gondoltak a következő évadban, nekik szól Fésűs Éva írása alapján A palacsintás király című előadás – tette hozzá.

Az igazgató beszámolt arról, hogy az idén hatodik alkalommal megrendezett Keresztény Színházi Fesztivál a közelmúltban sikeresen zárult, sokan voltak kíváncsiak az Újszínház szakrális programsorozatára.

Elmondta azt is, hogy nyáron a társulatnak egy vendégszereplése lesz a diósgyőri várban, ahol a Ricse, Ricse, Beatrice című darabjukat láthatja a közönség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.