Kétszáz koncerttel vár mindenkit a Zenélő Budapest

A zene varázslatával kelti életre fővárosunk legszebb szabadtéri helyszíneit, történelmi tereit a Zenélő Budapest július 2. és augusztus 27. között. Az idei évadban közel kétszáz minikoncerttel készülnek nyolc közkedvelt helyszínen. Götz Béla ötletgazda és Götz Nándor művészeti vezető programsorozata egyedülálló a világon, lévén ilyen átfogó, ingyenes szabadtéri koncertsorozattal egyetlen nagyvárosban sem találkozhatunk.

Magyar Nemzet
2020. 06. 25. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadtéri helyszíneken húszperces, ingyenes mini élőzenei koncerteket élvezhet a közönség a margitszigeti zenélő szökőkútnál, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum oszlopcsarnokai alatt, a Várkert Bazár gloriettjén és az öntőház udvarán, a Nemzeti Galéria előtti Savoyai teraszon, a Nemzeti Múzeum előterében, a Millenáris Park és a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszain. Minden helyszínre egyedi, külön erre az alkalomra komponált kamarazenei összeállítások készültek, amelyek tökéletesen idomulnak az adott élet múltjához, történetiségéhez.

Klasszikusok dzsesszhangszerelésben, szaxofonkvartett, swingkorszakot idéző koncert, huszárruhás rézfúvósok, női vonósnégyes, erdélyi népzene és fafúvósok operaénekessel is szerepelnek a sokszínű repertoárban. A kamarazenei műsorokban olyan nagyságok műveit hallhatjuk, mint Vivaldi, Mozart, Schubert, Rossini, Liszt, Erkel, Csajkovszkij, Bizet. A fellépő művészek hazánk legrangosabb zenekarainak, együtteseinek tagjai, szólistái, továbbá a fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A karanténidőszak lezártát egy különleges rövidfilmmel ünneplik meg a szervezők. A filmben Götz Nándor művészeti vezető népdalfeldolgozása hangzik el, amelyet egy közel száz zeneművész által létrehozott élőlánc szólaltat meg, így kötve össze a főváros legszebb pontjait.

Az idei évadban hosszú távú, értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. A művészeti vezető különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában lesznek láthatók és használhatók minden érdeklődő számára. A játékos eszközök korosztálytól és zenei előképzettségtől függetlenül élvezetes és értékes kikapcsolódást nyújtanak a Millenáris Parkban, a Várkert Bazárban és a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán.

A különleges közösségi hangszereket bemutató, online sorozat első epizódja ITT érhető el.

További információk:

http://zenelobudapest.hu

https://www.facebook.com/zenelobudapest/

https://www.instagram.com/zenelobudapest/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.