Kiállítással emlékeznek a száz éve született Bessenyei Ferencre és Gábor Miklósra

Forrás: MTI2019. 06. 14. 21:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A száz éve született Bessenyei Ferencre és Gábor Miklósra emlékező kiállítás látható vasárnaptól a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban.

A tárlat a két színművész színházi és filmes életművét, egyéni pályáját, találkozásukat, a Nemzeti Színházban és a Madách Színházban színre került közös előadásaikat idézi meg a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós filmszerepeivel a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum külön teremben ismerteti meg a látogatókat.

A Hősök tere – Száz éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós című, 2020. január 19-ig látogatható kiállítást a művészek írásai és naplófeljegyzések teszik teljessé, emellett a 20. századi magyar színháztörténet egyes korszakainak is emléket állít.

A kiállítás időtartama alatt változatos kísérőprogramokkal és filmklub-vetítésekkel is várják az érdeklődőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.