Kihirdették A Dal 2021 előadóit

Kihirdették azt a negyven előadót, akik A Dal 2021 keretei között mutatkozhatnak be szerzeményükkel 2021. január 30-tól hét szombaton keresztül a Duna televízió műsorában. 

Magyar Nemzet
2020. 12. 11. 14:52
null
Forrás: MediaKlikk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre tizedik alkalommal keresik Magyarország slágerét. A felhívásra több mint négyszáz pályázat érkezett, amelyekből a korábbi évekkel ellentétben jövőre nem harminc, hanem negyven produkciót láthat a közönség. A járvány okozta kedvezőtlen helyzetben A Dal olyan platformot biztosít, amely lehetőséget kínál az előadóművészetnek.

A Dal 2021 győztese megkapja a Petőfi Zenei Díj év dala elismerését, lehetőséget kap egy nagylemez és egy videoklip elkészítésére, valamint pénzjutalomban is részesül. Az előző évekhez hasonlóan több különdíj is gazdára talál, mint A Dal 2021 legjobb szövegírója és A Dal 2021 felfedezettje cím. A negyvenes mezőnybe olyan produkciók kerülhettek be, amelyek magyar nyelvűek, nem hosszabbak három percnél, és 2020. március 30-a előtt nem jelentek meg kereskedelmi forgalomban, semmilyen médiafelületen, illetve nem hangoztak el nyilvánosan.

Medveczky Balázs a Duna televízió csatornaigazgatója szerint ez az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei anyagok megszületését, és ezáltal a teljes magyar könnyűzenei paletta szélesítését szolgálja. A szakmai sikert is mutatja, hogy szerzők ma már úgy időzítik új műveik megjelenését, hogy megfeleljenek a kiírásnak.

A Dal 2021 internetes oldalán a kiválasztott negyven dalról és előadóikról több információ is elérhető, ugyanakkor érdemes figyelemmel követni a közösségi oldalakat is. Hamarosan kiderül az is, hogy kik lesznek a zsűri tagjai.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.