Kiss-B. Atilla volt a Heti Tv Pirkadat című műsorának mai vendége

„Az elmúlt időszak a bizonyítéka, hogy a régiektől tanulnak az újak” – fogalmazott a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Magyar Nemzet
2021. 08. 05. 18:41
Operettszinhaz
Kiss-B. Atilla főigazgató Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bozsik Yvette rendezésében színre vitt Hegedűs a háztetőn musical júniusi kőszínházi és július végi margitszigeti nagy sikerű bemutatója kapcsán első alkalommal volt a Heti Tv Pirkadat című műsorának vendége Kiss-B. Atilla. A Budapesti Operettszínház főigazgatója a beszélgetés során kiemelte, az új évadban két nagy operett- és két nagy musicalbemutatóval készül a zenés teátrum, jövő ősszel pedig nagyszabású turnéra indul a tengerentúlra.

Breuer Péter kérdésére, miszerint mitől lesz az operettszínház újból unikum, a főigazgató úgy fogalmazott:

„Úgy modern egy színház, hogyha eszközeiben modern, és minden eszközünk rendelkezésre áll, hogy a ma emberének nyelvén tudjunk a ma emberéhez szólni.”

A magyar operett műfajának újrapozicionálása kapcsán elmondta, az, hogy a jövőben ki fogja a színházat látogatni, ugyanolyan fontos kérdés, mint hogy a jövőben kik követik el a színházat, hogy kik játszanak. Kolozsvárról a hagyományt, annak tiszteletét hozta magával. „Az elmúlt időszak a bizonyítéka, hogy a régiektől tanulnak az újak” – fogalmazott a teátrum vezetője.

A műsorvezető kérdésére, miszerint jut-e ma idő az operettszínház „exportküldetésére”, Kiss-B. Atilla elmondta, célja olyan branddé tenni a magyar operettet, mint amilyen az orosz balett, ebben a stílushűség és a magas minőség a kulcsszó, amiből nem enged. A főigazgató beszámolt arról a nagyszabású tengerentúli turnéról is, amelyre 2022 őszén kerül sor.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=G4hVwZTu3gQ[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.