Kitüntették Farkas Árpádot és Császár Angelát

Császár Angela Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, valamint Farkas Árpád Kossuth-díjas erdélyi magyar költő kapta idén a Hit és hűség – Sinkovits Imre emlékezete díjat – közölte Facebook-oldalán Sinkovits-Vitay András.

Magyar Nemzet
2020. 11. 07. 12:46
Farkas Árpád
Farkas Árpád Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pesti Magyar Színház Sinkovits Imre stúdiószínpadán Császár Angela színésznő vette át a díjat, Farkas Árpád sepsiszentgyörgyi író, költőt pedig távollétében köszöntötték. A Hit és hűség – Sinkovits Imre emlékezete nevű díjat tavaly adták át először, akkor két felvidéki színész, Boráros Imre Kossuth-díjas és Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas érdemes művész vehette át. Az ötletgazda Sinkovits-Vitay András színművész-rendező, Sinkovits Imre Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színészének fia szerint:

 

„olyan magyarországi és külhoni magyar jeles személyiségeket kívánunk kitüntetni, akik a lehető legtöbbet tették a magyar nyelvért és kultúráért, illetve ők az édesapám, Sinkovits Imre (1928–2001) által is elismert értékeket, gondolkodásmódot képviselik, s viszik tovább az eszmeiségét”.

 

A díjazottakat Tihanyi Zsuzsanna Ferenczy-díjas keramikusművész alkotásával jutalmazzák, amely Sinkovits Imre önkarikatúráját az aláírásával együtt ábrázolja. Ehhez párosul egy arról szóló igazoló levél, hogy a díjazott nagyon sokat tett a magyar anyanyelv és kultúra továbbéltetéséért. Annak díszdoboza a volt Nemzeti Színház egyik oszlopfőjét formázza, melyben az adományozók elhelyezik a merített pergamenpapírból készült oklevelet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.