Kodály Zoltánról nevezik el az Eiffel Műhelyház parkját

Gálaműsor augusztus 19-én az Eiffel Műhelyház parkjában, az Opera művészeivel és Jonas Kaufmannal.

MTI
2020. 08. 12. 15:10
null
Az Eiffel Műhelyház négy esztendővel ezelőtt Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraindul az élet a Magyar Állami Operaházban. Augusztus 19-én az Eiffel Műhelyház parkjában gálaműsort láthat a közönség az Opera művészei és Jonas Kaufmann fellépésével. Az esten húsz magyar operaénekes áll színpadra egy-egy népszerű ária előadásával. A Parkfoglaló gálán avatják fel az Erkel Műhelyház parkját, amelyet Kodály Zoltánról neveznek el. Az Eiffel Műhelyház egyhektáros parkjában 2020 szék biztonságos elhelyezésével várják a közönséget a koncertre.

Az Eiffel Műhelyház négy esztendővel ezelőtt
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A műsor első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei hangzanak el Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig, de a könnyedebb műfaj felé is kitekintenek: az operai igénnyel megírt Porgy és Bess, a West Side Story és A denevér című darabokkal. A Parkfoglaló gálán az Opera szólistái – Szántó Andrea mellett Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett – lépnek fél év után újra közönség elé. Az este harmadik részében Jonas Kaufmann válogat legkedvesebb áriáiból. Műsorát hangversenyeinek állandó karmestere, Jochen Rieder vezényli. Az Opera Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.