Koncert és kaland a Gyerekszigeten

Június 23-ig minden szombaton és vasárnap délelőtt 10-től este 6-ig várják ingyenes, szabadtéri programokkal a gyermekeket, családokat az óbudai Hajógyári-szigeten, a Generali gyerekszigeten.

Juhász Kristóf
2019. 06. 12. 12:24
null
Szalóki Ágiék is fellépnek a nagyszínpadon Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár egy lelkiismeretes szülőnek nemcsak pihenés, játék, és mese, hanem folyamatos küldetés a gyermek megfelelő elhelyezésére, legalábbis azokban a családokban, ahol nincsenek becsületes vidéki nagyszülők komplett állatfarmmal. Rajtuk segítenek a különböző nyári gyermekprogramok, amelyekből a hirdetményeket nézve mintha már több volna, mint gyerekből, épp ezért lehet és kell is okosan válogatni, hogy mindenki jól érezze magát, és szegény anyuka, apuka ne úgy üljön a lufifújó versenyen, mint akit halni visznek.

Június 23-ig minden szombaton és vasárnap délelőtt 10-től este 6-ig várják ingyenes, szabadtéri programokkal a gyermekeket, családokat az óbudai Hajógyári-szigeten, a Generali gyerekszigeten.

A nagyszínpadon találkozhatunk a Majorka Színház Gyurka citerája című klasszikus, királylányos-szegénylegényes bábelőadásával, a 15 éves Szalóki Ági gyerekzenekarral, a színház, tánc, cirkusz és bábozás formanyelvének összevonásával kísérletező Simorág TánCirkusz manómeséjével vagy Pom Pom meséinek bábos feldolgozásával az Aranyszamár Bábszínháztól, Bíró Eszter pedig az Időradírról és az Időmanóról fog énekelni.

Szalóki Ágiék is fellépnek a nagyszínpadon
Fotó: Havran Zoltán

Reggeltől estig el lehet látogatni a Karzat Színház interaktív játékparkjába, ami lényegében egy interaktív mesefalu legelésző hintalovakkal; a cserkésztáborba, ahol mindenki kipróbálhatja magát az akadálypályán, a számháborúban vagy a meseerdőben; a Bringás Kalandparkba, ahol új szemszögből lehet megismerkedni a kerékpározás nemes szórakozásával, de megtanulhatunk alkotni fűvel, fával, homokkal és mindenféle természetes bizgentyűvel képzőművész hallgatók segítségével a Gyerekparadicsomban, a BAGázs egyesülettel pedig logikai és ügyességi játékokban lehet részt venni. Ez csak egy picike ízelítő volt a rengeteg lehetőségből, a részletes programokról a honlapon (Gyereksziget.hu) tájékozódhatnak.

A Gyereksziget területe hatalmas, érdemes komolyabb családi túlélő-felszereléssel érkezni, és alaposan tanulmányozni a térképet, illetve előre megtervezni, mire is vagyunk kíváncsiak – bár a gyermeki alapműködés (meglátni, ész nélkül odarohanni, minden előismeret nélkül kipróbálni) minden tervet felül fog írni, de legalább elmondhatjuk, hogy volt tervünk. És természetesen jól jegyezzük meg, milyen színű sapkában-pólóban van a gyermekünk, akkor a tömegben is könnyen kiszúrjuk. Már ha más nem öltözteti ugyanúgy a gyermekét – de miért tenne ilyet bárki is?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.