Kortárs krimi a Játékszín repertoárjában

A Játékszín repertoárján több krimi szerepel. Kortárs krimit is színre visznek június 4-én, Dominógyilkosság címmel. Bank Tamás igazgató évadról évadra koncepciózusan mutatja be mai alkotók munkáit, a Dominógyilkosság lesz az első kortárs a műfajban. A bűnügyi történetet szerzőként Szente Vajk és Galambos Attila jegyzi, a rendező is Szente Vajk. A nyolcszereplős drámában Fehér Tibor és Törőcsik Franciska debütál a Teréz körúti színházban, a főszerepben Lévay Viktória lép színpadra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 13:26
null
A darab főszerepében Lévay Viktória lép színre Fotó: Juhász G. Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet egy magas rangú politikusnak és szűk holdudvarának kellemesen induló, ám végül rémes hétvégéjét mutatja be. A helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül közös kikapcsolódásra. A negyvenes miniszter asszony épp öt napja foglalta el a székét, még alig ismeri munkatársait, így örömmel fogadja el helyettesének meghívását a hajójára. Kabinetfőnöke, politikai tanácsadója, személyi asszisztense, ügyvédje, sajtószóvivője és testőre vesz még részt a társaságban. Az este folyamán előkerül egy levél. Innentől kezdve egészen másképp alakul a víkend, mint ahogyan azt eltervezték. Lassan kiderül, hogy senki sem az, akinek látszik, mindenkinek van valami rejtegetnivalója. És a tengerről egyhamar nincs menekvés.

A darab főszerepében Lévay Viktória lép színre
Fotó: Juhász G. Tamás

A külügyminiszter asszony, Victoria figurája kifejezetten Lévay Viktóriára íródott. Helyettesének szerepét Kolovratnik Krisztián játssza, a további karaktereket Fehér Tibor, Szerednyey Béla, Dobó Kata, Náray Erika, Kovács Gyopár/Törőcsik Franciska és Barabás-Kiss Zoltán/Makranczi Zalán alakítja. A produkció díszlettervezője Rákay Tamás, a jelmezterveket Kovács Yvette Alida és Rákay Tamás készítette, a dramaturg Lőkös Ildikó.

– Foglalkoztat, mozgat, ami új – mondja Szente Vajk. – Rendezőként minden olyasmi, amit a hazai néző még nem láthatott, ilyen volt a Nagyvárosi fények műfaji világa, szerzőként pedig minden, amit én nem próbáltam még. Ilyen a krimi. Agatha Christie-t rendezett már és nagyra tartja az ikonikus alkotó munkásságát, úgy fogalmaz, nincs az a tökéletes bűntény, amit ne írt volna meg. – Egyet azonban nem tudott, nem tudhatott megírni – folytatja –, a mi korunkat, a mostani környezetet és a tömegmédia pszeudo-világában élő mai ember reakcióit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.