Kultúra és gasztronómia a veszprémi Óvárosban

A jazz ismét összefonódik a gasztronómiával az idei Rozé-, rizling- és jazznapokon, amely immár tizenegy éve jelentkezik a VeszprémFest kísérőprogramjaként.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 16:17
null
Fotó: Domján Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jazz ismét összefonódik a gasztronómiával az idei Rozé-, rizling- és jazznapokon, amely immár tizenegy éve jelentkezik a VeszprémFest kísérőprogramjaként.

A VeszprémFest ügyvezető igazgatója, Mészáros Zoltán nemrég jelentette be az augusztus 13-a és 22-e között megrendezésre kerülő gasztro-kulturális esemény programját, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke jelenlétében.

A tíznapos rendezvény alatt harminc ingyenes jazz-zenei koncert várja az érdeklődőket, kizárólag magyar fellépőkkel a veszprémi Óváros terén, ahol harminc balatoni borrégió borainak, valamint helyi őstermelők termékeinek és kézműves ételek megkóstolására is lehetőség nyílik. Az eseményen természetesen a jazzé a főszerep, ugyanakkor az olyan társműfajok is megjelennek, mint a blues, a funk, a fusion vagy a rockabilly.

Többek között fellép a Soul & Emotion, a Moonshine Jamboree, a Szakcsi Lakatos Róbert Trió, a Merry Go Round, Szigeti Juli, a Garami Funky Staff, a Swing-swing, az E. K. Avenue, Ruby Harlem, és Czuczor Tamás, a Danyi Dia Quartet, Bogdán Norbert és zenekara, Sofi & the Funktazi, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint. Az előadókról és a további fellépőkről részletes bemutatás a VeszprémFest honlapján olvasható.

(A borítókép a programot bejelentő sajtótájékoztatón készült. Fotó: Domján Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.